SciComNL
Scicom
ALV
Deze activiteit is al geweest

ALV 2022 + Revisiting RETHINK

Daar issie weer: de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV)! Ook dit jaar kan je weer aansluiten bij een gaaf middagprogramma: kijk met wetcom-onderzoekers van de VU Amsterdam terug op hun Europese onderzoek naar het snelveranderende wetenschapscommunicatieveld.

Revisiting RETHINK

Voorafgaan aan de ALV kan je aansluiten bij de sessie Revisiting RETHINK met onderzoekers Frank Kupper en Tessa Roedema van het Europese RETHINK-project, waar ook veel SciCom NL-leden aan deelnamen.

Wetenschapscommunicatie is belangrijker dan ooit, maar ook uitdagender dan ooit. We leven in een onzekere tijd en lijken van de ene crisis in de andere te belanden. De relatie tussen wetenschap, media en maatschappij lijkt hierbij steeds vaker op haar grondvesten te schudden. Het Europees gefinancierde RETHINK-project onderzocht de afgelopen jaren de uitdagingen en benodigde transformatie van het wetenschapscommunicatieveld in Europa. Hoe kunnen we een praktijk ondersteunen die open en reflectieve publieke gesprekken over wetenschap faciliteert? Hoe brengen we wetenschap, media, politiek en publieken dichter bij elkaar?

Graag blikken we samen met jullie en de RETHINK-onderzoekers terug op de bevindingen en bespreken we de implicaties voor de wetenschapscommunicatie.

Hapje eten voor wie wil + ALV

Wie met ons mee wil eten is daarvoor van harte welkom bij Seven. Daarna beginnen we om 19:30 met de ALV.

Wie, wat, waar, wanneer?

16 februari 2023
16.00 Revisiting RETHINK / 19.30 ALV
Locatie: Restaurant Seven, Mariaplaats 7 in Utrecht
Gratis
Voor SciComNL leden
We hebben nog meer activiteiten!
We zien je graag in onze online communities!

Neem contact op

Wil je actief lid worden, of heb je idee├źn, vragen of opmerkingen? Mail ons op bestuur@scicom.nl.

Ga naar onze social media-kanalen om je te verbinden met de wetcom-community:

Copyright | Privacy | Webdesign door Liesbeth Smit / The Online Scientist

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram