SciComNL
Scicom
SciCom Lunchmeeting
Deze activiteit is al geweest

SciCom NL goes Tokyo (online sessie)

Dit is een aangepaste editie van de 'Boterham met SciCom' vanwege het tijdsverschil met Japan. Noem het een 'Bentobox met SciCom.' We hebben namelijk een speciale gast! Serah Hoeks, die normaal al vaak deelneemt, is nu de ster van de show.

Biologe en wetenschapscommunicator Serah Hoeks neemt ons in haar webinar mee naar haar werk, wetenschapsmuseum Miraikan, in Tokyo. Zij zal ons vertellen wat Japan - en in het bijzonder Miraikan - doet op het gebied van verduurzaming. Leeft het onderwerp daar meer of minder dan in Nederland? Zij zal ingaan op de tijdelijke tentoonstelling over plastic afval en op de unieke aanpak van het museum om niet op de historie, maar op de toekomst van wetenschap en samenleving te focussen. Ook vertelt ze over de culturele verschillen tussen Nederland en Japan en wat voor gevolgen die hebben voor hoe je bijvoorbeeld een tentoonstelling samenstelt of over wetenschap communiceert en blogt.


Na de presentatie is er gelegenheid voor discussie en vragen (in het Nederlands), gevolgd door een uniek moment om ook met andere wetenschapscommunicatoren van Miraikan te netwerken (in het Engels). Deze sessie organiseren we samen met VWN.

'Boterham met SciCom NL' is een maandelijks terugkerende Zoomsessie zonder agenda. Deze online bijeenkomst is bedoeld voor de gezelligheid én bijvoorbeeld om de laatste ontwikkelingen binnen wetenschapscommunicatie te kunnen bespreken, je vakantie-avonturen, of om een vraag in de groep te gooien.

De Zoomlink maken we in het begin van de betreffende week bekend via de nieuwsbrief voor leden.

Wie, wat, waar, wanneer?

9 juni 2023
9:00u - 10:30u
Locatie: Online
Gratis
Voor SciComNL leden
We hebben nog meer activiteiten!
We zien je graag in onze online communities!

Neem contact op

Wil je actief lid worden, of heb je ideeën, vragen of opmerkingen? Mail ons op bestuur@scicom.nl.

Ga naar onze social media-kanalen om je te verbinden met de wetcom-community:

Copyright | Privacy | Webdesign door Liesbeth Smit / The Online Scientist

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram