SciComNL
Scicom
Conferentie
Deze activiteit is al geweest

PCST2023 in Rotterdam

Een van de grootste internationale conferenties op gebied van wetenschapscommunicatie komt naar Rotterdam: de tweejaarlijkse conferentie van het PCST Network (Public Communication of Science and Technology) strijkt van 11 tot en met 14 april 2023 hybride neer in De Doelen, met als thema Creating Common Ground. SciCom NL is een van de leden van het Local Organizing Committee (LOC).

Al in 2018, in Istanbul, won het Nederlandse bid voor de 2022 editie van de PCST conferentieserie. Onze plannen zouden in 2020 bekend worden gemaakt tijdens de PCST in Aberdeen, maar corona gooide roet in het eten: 2020 werd 2020+1, waardoor ook de verdere planning doorschoof. Maar nu konden dan alsnog (online) de ideeen, thema’s en achterliggende filosofie bekend worden gemaakt: zie pcst2023.nl voor wat we van plan zijn.

Creating Common Ground
Het overkoelende thema maakt meteen duidelijk waarom SciCom NL zich thuisvoelt in de LOC: ‘Creating common ground supports the idea of a collaborative network of researchers and practitioners in science communication who study or work within the domains of science journalism, engagement, citizen science, informal science education and innovation.
Bijzondere aan dit LOC is ook dat het bestaat uit vertegenwoordigers vanuit het hele Nederlandse WTC-veld, qua woorden en daden. Voorgaande edities werden vanuit een instelling georganiseerd.

We zullen je de komende tijd op de hoogte houden van ontwikkelingen en mijlpalen in het proces naar 2023!

Wie, wat, waar, wanneer?

11 april 2023
Locatie: Rotterdam
Zie website
Voor SciComNL leden & geïnteresseerden
Meer info of registreren
We hebben nog meer activiteiten!
We zien je graag in onze online communities!

Neem contact op

Wil je actief lid worden, of heb je ideeën, vragen of opmerkingen? Mail ons op bestuur@scicom.nl.

Ga naar onze social media-kanalen om je te verbinden met de wetcom-community:

Copyright | Privacy | Webdesign door Liesbeth Smit / The Online Scientist

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram