SciComNL

Word lid

Iedereen kan lid worden van SciComNL

Heb je interesse in wetenschapscommunicatie, is het je werk of steun je ons? Iedereen met een passie voor wetcom kan lid worden van SciComNL.

We zijn inclusief en willen iedereen horen. Dus deel je interesse, enthousiasme en kennis met ons!
SciComNL leden zijn de leukste!

Lid worden: zo werkt het

De contributie bedraagt 35 euro per jaar. In het eerste jaar van je lidmaatschap komt daar 15 euro bij voor de administratiekosten. Schrijf je je in in de loop van een kalenderjaar, dan betaal je voor de maanden die nog over zijn van dat jaar. Het jaar daarop betaal je natuurlijk wel de volle contributie.

Studenten worden gratis lid!

Als je nog studeert, kun je studentlid worden. Je hoeft dan niets te betalen. Na je afstuderen besluit je of je volwaardig lid wordt.
Meld je aan als lid via Banster
Heb je vragen over het lidmaatschap? Stel ze aan de penningsmeester@scicom.nl

Wat kun je als lid verwachten?

Leden kunnen (met korting) meedoen aan de activiteiten van SciComNL, zoals excursies, workshops, borrels en de ALV. Er zijn daarnaast veel mogelijkheden om actief te zijn in commissies of met activiteiten.
Eigen initiatief stellen we zeer op prijs: alles is nog mogelijk!

Discussielijst [SciComNL]

Leden worden automatisch bijgeschreven op de besloten discussielijst [SciComNL]. Via deze lijst versturen we onze ‘interne’ verenigingsberichten en kun je een discussie starten of erop reageren.
Draag bij aan de volgende initiatieven en activiteiten

Word actief lid!

Je mag je natuurlijk opwerpen als trekker van een commissie of lid van het bestuur, maar je kunt er ook voor kiezen een kleinschalige en eenmalige bijeenkomst te organiseren, een recensie te schrijven, te vloggen over een museumbezoek of de naam van een interessante spreker naar het bestuur te mailen. Elk initiatief is welkom!
Wat krijg je ervoor terug? Kennis opdoen van of delen met vakgenoten, ervaring opdoen met klussen waar je in je dagelijkse praktijk geen tijd voor krijgt, in contact komen met jong talent en frisse ideeën, je netwerk uitbouwen of samenwerken aan innovatie op wetcom-gebied. 

Activiteiten van SciComNL

SciComNL streeft naar gevarieerde activiteiten: trainingen, excursies, workshops, borrels en een jaarlijks symposium gekoppeld aan de Algemene Ledenvergadering. Ook werken we samen met NWO, VSC en anderen aan de nieuwe Vakconferentie WTC. 

Leden kunnen ook actief worden in commissies die specifieke onderwerpen uitdiepen, zoals wetenschap voor politici, wetcom op de onderwijsbeleidsagenda’s en het opzetten van lokale SciComNL hubs in Nederlandse universiteitssteden. 

Locale hubs

Bovendien willen we lokaal SciCom NL hubs oprichten, in elk geval in iedere universiteitsstad, waar leden (wetenschappers, communicatieadviseurs, journalisten, docenten, studenten, museummedewerkers, geïnteresseerd publiek, etc.) elkaar kunnen ontmoeten en elkaar helpen om de kwaliteit van wetenschapscommunicatie in Nederland naar een hoger plan te brengen.

Maak ons online smoelenboek

Wat

Ons administratiesysteem heeft de mogelijkheid om een smoelenboek aan te maken. Dat lijkt ons meer dan nuttig, maar we zijn er nog niet aan toegekomen, Mooie afgebakende klus: maak een smoelenboek met profielen van alle SciCom NL leden met foto’s en contactinfo te gebruiken op de SciCom NL website.

tijd

20 tot 40 uur

Stap in de Commissie Politiek & Wetenschap

Wat

Je denkt mee over de activiteiten en voert een deel van de organisatie hiervan uit. Bij bijeenkomsten zijn dat bijv.: logistiek & catering, programma & sprekers, communicatie of partners & sponsoring.

tijd

1 à 2 uur per maand (o.a. skypeoverleg), in piektijden oplopend tot 8 uur per week (in week evenement)

Zet SciCom NL internationaal op de kaart

Wat

Je denkt mee over de internationale ambities van SciCom NL en voert een deel van de uitwerking daarvan uit. Zo leg je bijvoorbeeld contact met zusterverenigingen en zorg je voor Engelse vertalingen van SciCom NL informatie.

tijd

1 à 2 uur per maand

Vlog over je eigen wetcom project

Wat

Ben je betrokken bij een innovatief project en wil je graag je ‘lessons learned’ delen met vakgenoten? Schrijf een blog of neem een vlog op. Publicatie via SciCom NL website.

tijd

1 à 2 uur per maand

Meld je aan voor deze activiteiten

Word ledenwerver

Wat

Je verspreidt nieuws over de vereniging in je netwerken, wijst mensen op SciCom NL en motiveert ze om (actief) lid te worden.

tijd

Is aan jou

Schrijf een recensie

Wat

Schrijf een recensie of blog over een pas verschenen WTC-boek, bijeenkomst of spreker voor publicatie op de SciCom NL website.

tijd

1 à 2 uur (exclusief leestijd natuurlijk…)
We zien je graag in onze online community's!

Neem contact op

Wil je actief lid worden, of heb je ideeën, vragen of opmerkingen? Mail ons op bestuur@scicom.nl.

Ga naar onze sociale media kanalen om je te verbinden met de wetcom community:

Copyright | Privacy | Webdesign door Liesbeth Smit / The Online Scientist

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram